Son güncelleme: Eylül 14th, 2018
WordPress’i WordPress yapanların başında şüphesiz ki açıktan geliştirilebilen ve çok güzel bir şekilde WordPress sistemine entegre edilen eklentilerdir. Gereksiz ve ağır eklentileri kullanmadıktan sonra eklentiler neden zararlı olsun ki?
Kolay olmasına karşın yeni bir WordPress kullanıcısı eklenti eklemeyi bilmeyecektir. Bu yazımız sizlere 2 yöntemle eklenti yüklemeyi anlatmak. Bu 2 yöntem de ayrı ayrı amaçlarla kullanılır.
Bilgi # ► Eklenti Yükleme Mantığı
Eklentiler her zaman WordPress kütüphanesinde olmaz. Eklentiler bizim ücretle satın aldığımız başka platformlardan da bize verilebilir. Bu durumlarda eklenti zip halinde sıkıştırılmış olur. Bilirsiniz zaten .zip uzantısını. Zaten WordPress’e bir tema ya da eklenti yüklediğimiz zaman tek kabul edilen format .zip uzantısıdır.
Eklentiler ihtiyaç varsa kurulur,eklentileri hobi amaçlı kurarsak blogumuzu yavaşlatırız. WordPress eklenti kütüphanesine gidip de eklentilere bakayım neler varmış demenize gerek yok. -Yazarımız 🙂
Birinci yöntem ►: WordPress kütüphanesinden eklenti yüklemek
Öncelikle yükleyeceğiniz eklenti eğer sadece adını bildiğiniz popüler bir eklentiyse,dosyası sizde değilse WordPress kütüphanesine bakıyorsunuz. Bunun için:
Eklentiler ► Yeni eklenti ekle yolunu takip ediyoruz.
Bu kısımda ise WordPress eklenti kütüphanesi mevcut. Arama kutusuna adını yazdığınız eklenti gelir ve gelen eklentiye hemen yükle deyip ardından etkinleştir diyerekten aktifleştirmiş olursunuz.
İkinci yöntem ►: Elimizde Dosyası Olan Eklentiyi Kurmak
Çok basit. Yukarıdaki görselde olduğu gibi yine eklentiler→ yeni ekle yolunu takip ediyoruz ancak bu sefer yukarı bakıyoruz ve “eklenti yükle” butonuna tıklıyoruz.
#Şimdi gelelim bazı bilgilere
WordPress kütüphanesindeki eklentilerin tamamı ücretsizdir. Ancak eklentiyi kurduktan sonra eklentinin premium sürümü varsa isterseniz satın alabilirsiniz. Bu satın alma işlemleri WordPress üzerinden değil bizzat eklenti yapımcısının sitesinden olur.
Bu gibi durumlarda eklentiler elinize bir dosya olarak geçer. İşte yöntem iki bu gibi durumlar içindir. Aynı zamanda bir eklenti ya da temayı yöntem iki ile yüklediğiniz vakit bütün dosyalar bir klasörün içinde olmaksızın .zip uzantılı sıkıştırılmış klasöre atılmalıdır.